It's time to start your healthy lifestyle

Dinsdag
Wortels met aardappelen en zalm

Donderdag
Groentesalade

Vrijdag
Erwten met rijst en kip

Zondag
Visballetjes met koolsalade
wortelen met aardappelen en zalm
Ingrediënten (4 pers)
- 800g wortelen
- 400g aardappelen
- 400g – 500g zalm
- olijfolie
- peterselie
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook gaar in water
- Schil de wortel, snijd in schijfjes en kook gaar in water (eventueel met een bouillonblokje)
- Bak de zalm in een scheutje olijfolie
- Versnipper peterselie en voeg toe aan de wortelen

Groentesalade
Ingrediënten (4 pers)
- 200g salade naar keuze
- 4 tomaten
- 1 mango
- 100g pijnboompitten
- 300g feta
- bieslook
Bereiding
- Doe de pijnboompitten in een pan en rooster ze tot ze licht bruin zijn
- Was alle groenten en fruit, snijd de tomaat en mango in stukjes
- Leg de salade op een bord, leg er tomaat en mango bovenop en werk af met de feta, pijnboompitten en bieslook

Erwten met rijst en kip
Ingrediënten (4 pers)
- 800g erwten
- 200g ongekookte rijst
- 500g kip
- kruiden
Bereiding
- Bak de kip in de oven, pan of airfryer
- Kook de rijst gaar (voor extra smaak eventueel in een groentebouillon)
- Kook de erwten gaar
- Eventueel kan je nog extra kruiden (bv bieslook, ui, peterselie bij de erwten)

Koolsla met visballetjes
Ingrediënten (4 pers)
- 300g rode kool
- 300g witte kool
- 300g chinese kool
- 400 witte vis
- havermout
- 2 eieren
- mozzarella (light)
- kruiden : viskruiden, peper,..
Bereiding
- Kuis de groenten
- Snijd de witte kool in reepjes, de chinese kool in stukjes en rasp de rode kool
- Snijd de vis in stukken en mix samen met 2 eiwitten en 2 eetlepels havermout, mix niet te lang, er mogen nog kleine stukken aanwezig zijn (er kan havermout toegevoegd worden moest het mengsel nog te nat zijn)
- Roer het eigeel door elkaar
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes
- Neem een beetje gemixte vis, doe een klein stukje mozzarella in het midden en rol het in een bolletje
- Rol in de havermout, daarna in het eigeel en vervolgens nog eens in de havermout
- Bak deze in oven, airfryer of de pan met een beetje olijfolie

Wie is diëtiste Debie Eva

Ik ben Debie Eva, jong en gedreven met een grote passie voor gezonde voeding. Een echte foodie.

Live. Love. Eat