Opgevulde aardappel met ei en groenten

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 aardappel
  • 1 sneetje cheddar kaas
  • 1 ei
  •  scheutje melk
  • 1/2 wortel
  • 1/3 komkommer
  • enkele trostomaatjes
 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Was de schil van de aardappel zeer goed. Snijd de aardappel in schijfjes maar zorg ervoor dat de onderkant nog aan elkaar vast zit
  • Steek tussen de inkepingen kleine stukjes kaas, kruid eventueel wat bij
  • Verwarm de aardappel zo’n 45 minuten in de oven
  • Klop het ei en de melk en giet dit mengsel in een spuitbus of een fles met een smalle hals
  • Verwarm een pan en giet het eimengsel erin in de vorm van een #, laat dit lichtbruin bakken en rol deze op
  • Kuis de groenten, snijd de wortel en komkommer in kleine sliertjes (eventueel met een spiraalsnijder), dresseer daarop enkele tomaten
  • Haal de aardappel uit de oven en kruid naar smaak

“Tasty tip”

Heb je graag wat extra pit in je ei? Voeg wat peper, paprika of andere kruiden toe aan het eimengsel.
Diëtiste Debie Eva