Pompoenspaghetti

Ingrediënten

  • 1 spaghettipompoen (is een speciale soort pompoen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 wortels
  • 1/2 ui
  • 4 tomaten
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 100 g hamblokjes
  • geraspte kaas
  • peterselie

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C 
  • Snij de pompoen in twee, smeer in met olie en kruid met peper
  • Steek de pompoen 45 minuten tot een uur in de oven
  • Kuis en snij de groenten in kleine stukken. Stoof de ui en doe er de rest van de groenten bij. Meng er de tomatenpuree ook onder. Kook de groenten zacht to een saus. Doe er eventueel nog wat water bij zodat de saus niet te vast wordt
  • Verwarm de hamblokjes in de pan
  • Haal de pompoen uit de oven en schreep met je vork in de pompoen. De structuur van de pompoen verandert in slierten
  • Doe daarbij de saus en de hamblokjes
  • Werk af met kaas en kruiding
 

“Tasty tip"

Zot van kaas? Toch wil je wat letten op de calorieën? Er bestaan light geraspte kaas!
DIëtiste Debie Eva
Sluit Menu