Stoofpotje van linzen, worst, tomaat en krielaardappelen

Ingrediënten (4 pers) 

  • 400g worst
  • 600g aardappelen
  • 4 uien
  • 10g rozemarijn
  • 240g tomatenblokjes
  • 240g linzen
  • 4 el olijfolie
  • peper
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de aardappelen, schik ze in de oven, besprenkel met olijfolie en gaar 25min in de oven
  • Pel de uien, snijd in 4, zet een pan of pot op het vuur met 2el olijfolie en fruit tot ze gaar zijn (ongeveer 20 min)
  • Kook de linzen gaar zoals vermeld op de verpakking
  • Giet de linzen af, doe er de tomatenblokjes, ui en peper bij
  • Snij de worsten in stukken en bak deze gaar in een pan met 1 el olijfolie
  • Serveer alles samen in één grote pot

“Tasty tip”

Eet je graag linzen? Probeer dit recept dan eens zonder worst, met meer linzen en eventueel met nog wat meer tomaat!
Diëtiste Debie Eva