Spaghetti met tomaatjes en basilicum
Ingrediënten (4 pers)
- 250g volkoren pasta
- 800g gekleurde tomaten (rood, geel, paars, oranje, groen,…)
- 1 bosje basilicum
- 200g feta
- 1 kl venkel(zaad)
- 1 kl koriander
- 1 kl tijm
- 2 el olijfolie
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Kook de pasta gaar
- Snijd de tomaten in kwartjes
- Meng de tijm, koriander en venkel en stamp de zaadjes iets fijner in een vijzel
- Voeg er de olie en peper toe
- Leg de tomaten op een bakpapier beklede bakplaat
- Lepel er wat kruidenolie over en zet 10 min in de oven
- Giet de pasta af en meng de rest van de kruidenolie door
- Verdeel de pasta over de borden, leg er de tomaten bij en werk af met verbrokkelde feta en basilicum
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2020/08/Polish_20200819_122119467.jpg)
“Tasty tip”
Hoe meer verschillende kleuren tomaten, hoe meer smaak!
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180702_144026-e1537035369238-scaled.jpg)
Diëtiste Debie Eva