Salade met rabarber

Ingrediënten (2 pers) 

  • 2 stengels rabarber⁠
  • 6 a 8 sn rauwe ham (bv coppa, zwarte woud)⁠
  • 1 zak gemengde sla⁠
  • 50g boontjes⁠
  • 1kl honing⁠
  • 1 kl mosterd⁠
  • 1 el citroensap⁠
  • 2 el olijfolie⁠
  • 2 el gemengde noten⁠
  • 2 el gemengde zaden⁠
  • 1 kl balsamicoazijn⁠
  • peper⁠

Bereiding

  • Kook de boontjes en laat deze afkoelen⁠
  • Dressing: meng het sap van de citroen met de mosterd en de olijfolie en kruid met peper⁠
  • Snijd de rabarber in stukjes van 5 cm en bak aan met honing en wat olijfolie⁠
  • Blus met de balsamicoazijn en laat even inkoken⁠
  • Verdeel de salade over het bord⁠
  • Dresseer de rabarber en ham op de salade⁠
  • Besprenkel met de dressing en werk af met de zaden en noten⁠

“Tasty tip”

Werk eventueel af met wat verbrokkelde geroosterd brood of left-overs koude gekookte aardappelen
Diëtiste Debie Eva