Shakshuka
Ingrediënten (4 pers)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 rode paprika’s
- 1 gele paprika
- 3 el fijngehakte peterselie
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 eieren
- 50g maïs
- kaas: mozzarella, feta,..
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Snipper de ui fijn en pers de look
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes
- Bak de ui met de look glazig in olijfolie
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut verder
- Doe het blikt tomaten en paprikablokjes bij de saus en schep alles om
- Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuur
- Voeg de maïs toe en roer alles nog eens
- Druk met de bolle kant van een lepel vier holletjes in het tomatenmengsel, breek boven elke holte een ei en kruid met peper
- Snijd de mozzarella in schijfjes en leg op de tomatensaus, eventueel ook wat feta of andere kaas
- Zet het deksel opnieuw op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is
- Bestrooi de shakshuka met peterselie
“Tasty tip”
Je kan dit eventueel eten met geroosterd brood (volkoren), wraps in stukken in de oven, ....
Diëtiste Debie Eva