Preischotel

Ingrediënten (4 pers) 

  • 800g prei
  • 8 eieren
  • 200g hespeblokjes 
  • 500 ml melk 
  • 50g bloem
  • 300g kaas (200g voor de saus + 100g erop)
  • aardappelen
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  • Kuis de prei, doe ze in stukken en kook ze, laat ze even uitlekken in een vergiet
  • Kook de eieren en snijd ze in schijfjes
  • Maak de kaassaus met de melk, bloem en 200g kaas
  • Leg de prei in een ovenschotel
  • Leg de schijfjes ei er op
  • Doe daarna de hamblokjes erop
  • Werk af met de kaassaus en wat geraspte kaas erboven
  • Zet de schotel 5 min op de grill en daarna 20 minuten op 180°C
  • Kuis de aardappelen en kook ze
  • Serveer samen

“Tasty tip”

Heb je geen hespblokjes? Sneetjes hesp snijden in stukken kan ook.
Diëtiste Debie Eva