Pompoenlasagne met spinazie en ricotta

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 pompoen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 5 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 400g spinazie
  • 400g ricotta
  • 80g geraspte (light) kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • volkoren lasagnevellen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Kuis de pompoen, snijd in stukken en laat koken
  • Voeg er gesneden stukjes tomaat en wortel aan toe
  • Mix dit tot een saus
  • Snijd en fruit de ui en knoflook, doe er de spinazie bij en laat slinken, kruid met peper
  • Stel de lasagne samen
  • Leg een laagje saus, daarna lasagnevellen, vervolgens een laagje ricotta en dan wat spinazie, herhaal tot de schaal gevuld is
  • Werk af met kaas en plakjes mozzarella
  • Zet nog 35 min in de oven

“Tasty tip”

Je kan eventueel ook nog andere restjes groenten verwerken in de saus!
Diëtiste Debie Eva