Pompoenlasagne met spinazie en ricotta
Ingrediënten (4 pers)
- 1 pompoen
- 2 tomaten
- 1 ui
- 5 wortelen
- 1 teentje knoflook
- 400g spinazie
- 400g ricotta
- 80g geraspte (light) kaas
- 1 bolletje mozzarella
- volkoren lasagnevellen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kuis de pompoen, snijd in stukken en laat koken
- Voeg er gesneden stukjes tomaat en wortel aan toe
- Mix dit tot een saus
- Snijd en fruit de ui en knoflook, doe er de spinazie bij en laat slinken, kruid met peper
- Stel de lasagne samen
- Leg een laagje saus, daarna lasagnevellen, vervolgens een laagje ricotta en dan wat spinazie, herhaal tot de schaal gevuld is
- Werk af met kaas en plakjes mozzarella
- Zet nog 35 min in de oven
“Tasty tip”
Je kan eventueel ook nog andere restjes groenten verwerken in de saus!
Diëtiste Debie Eva