Pompoenlasagne met cottage cheese en salie

Ingrediënten (6 pers) 

  • 1,2kg butternut
  • 1dl melk
  • 400g cottage cheese
  • 2 eieren
  • 100g geraspte kaas
  • 100g baconblokjes (gebakken)
  • volkoren lasagnevellen
  • hazelnoten
  • salie
  • olijfolie
  • pilipili
  • nootmuskaat en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd, schil en kook de butternut
  • Voeg de melk toe en stamp tot een puree
  • Breng op smaak met de pilipili
  • Klop de eieren los samen met de cottage cheese, schep de parmezaanse kaas erdoor, kruid met peper en nootmuskaat
  • Bestrijk de ovenschaal met olie, schep een dun laagje pompoenpuree, gevolgd met een lasagnevel en een laag cottagecheese, doe daarna er wat baconblokjes op, herhaal dit tot alles op is, eindig met een laag cottagecheese met baconblokjes
  • Plaats 30 minuten in de oven op 180°C tot het goudbruin kleurt
  • Hak de hazelnoten en bak de salieblaadjes krokant
  • Werk de lasagne af met de salieblaadjes en hazelnoten

“Tasty tip”

Goed kruiden is de boodschap!!
Diëtiste Debie Eva