Pompoenkaascupcakes
Ingrediënten (10 stuks)
- 150g pompoen
- 1 el olijfolie
- 50g zelfrijzende bloem
- 50g kaas
- 20 ml melk
- 1 ei
- 20g amandelschilfers
- kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schel en snijd de pompoen in stukjes, kook ze gaar zonder dat het uit elkaar valt
- Vermeng de bloem met de kaas en melk, doe er de olie en eieren bij, roer goed
- Voeg daarna de pompoen toe en wat amandelschilfers
- Eindig met een snuifje kaneel
- Verdeel het beslag over de cakevormpjes (gebruik siliconen, geen papieren, bij papier blijven ze plakken)
- Werk af met wat amandelschilfers op de cakejes
- Bak 30 minuten tot goudbruin
“Tasty tip”
Eventueel kan je dit ook eens proberen met speculaaskruiden!
Diëtiste Debie Eva