Pompoenkaascupcakes

Ingrediënten (10 stuks) 

  • 150g pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 50g zelfrijzende bloem
  • 50g kaas
  • 20 ml melk
  • 1 ei
  • 20g amandelschilfers
  • kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schel en snijd de pompoen in stukjes, kook ze gaar zonder dat het uit elkaar valt
  • Vermeng de bloem met de kaas en melk, doe er de olie en eieren bij, roer goed
  • Voeg daarna de pompoen toe en wat amandelschilfers
  • Eindig met een snuifje kaneel
  • Verdeel het beslag over de cakevormpjes (gebruik siliconen, geen papieren, bij papier blijven ze plakken)
  • Werk af met wat amandelschilfers op de cakejes
  • Bak 30 minuten tot goudbruin

“Tasty tip”

Eventueel kan je dit ook eens proberen met speculaaskruiden!
Diëtiste Debie Eva