Pizza van bloemkoolbodem

Ingrediënten (1 pizza) 

  • 250g bloemkool
  • 25g ongezouten cashewnoten
  • 40g geraspte lightkaas
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl gedroogde oregano
  • tomatensaus/ tomatenpuree of pesto
  • topping naar keuze : ham, zalm, paprika, tomaten, courgette, olijven, mozzarella, ui, courgette, wortel,…
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze samen met de noten in de mixer tot kleine korrels
  • Doe de kaas en ei erbij en meng
  • Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een bakpapier beklede bakplaat, de bodem moet minstens 0,5 cm dik zijn
  • Bak de bodem circa 30 min in de oven
  • Kuis en snijd de groenten
  • Doe de tomatenpuree op de bloemkoolbodem en werk af met de toppings
  • Bak de pizza nog 15 minuten in de oven, eventueel even onder de grill

“Tasty tip”

Wil je zeker zijn dat de bodem stevig genoeg is?
Mix de bloemkool de dag ervoor en laat goed drogen!
Diëtiste Debie Eva