Pastinaak- knolseldersoe

Ingrediënten  

  • 8 pastinaken
  • 400g knolselder
  • 1 aardappel
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • 1 el kruidentuiltje
  • 1,5l groentebouillon
  • 3el olijfolie
  • peper 

Bereiding

  • Schil alle pastinaken en snijd in grove stukken
  • Schil de knolselder en de aardappel en snij eveneens in grove stukken
  • Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  • Zet een grote pot op het vuur met de boter en stoof de ui en de knoflook erin.
  •  Voeg de groenten (pastinaak, knolselder, aardappel) toe en stoof nog even mee. 
  • Giet de groentebouillon erbij, samen met het kruidentuiltje en laat nog zo’n 20 à 25 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. 
  • Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.

“Tasty tip”

Graag extra kruiden? Kruid naar smaak
Diëtiste Debie Eva