Pastinaak- knolseldersoe
Ingrediënten
- 8 pastinaken
- 400g knolselder
- 1 aardappel
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- verse tijm
- 1 el kruidentuiltje
- 1,5l groentebouillon
- 3el olijfolie
- peper
Bereiding
- Schil alle pastinaken en snijd in grove stukken
- Schil de knolselder en de aardappel en snij eveneens in grove stukken
- Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
- Zet een grote pot op het vuur met de boter en stoof de ui en de knoflook erin.
- Voeg de groenten (pastinaak, knolselder, aardappel) toe en stoof nog even mee.
- Giet de groentebouillon erbij, samen met het kruidentuiltje en laat nog zo’n 20 à 25 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
“Tasty tip”
Graag extra kruiden? Kruid naar smaak
Diëtiste Debie Eva