Pasta carbonara
Ingrediënten (4 pers)
- 800g bloemkool
- 250ml melk
- 200g pasta (volkoren, peulvruchten,..)
- 150g geraspte kaas (light)
- 250g baconreepjes
- kruiden: peper, nootmuskaat,…
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Kook de bloemkool gaar
- Kook de pasta gaar
- Giet het water af van de bloemkool en mix samen met de melk tot een mooie homogene saus
- Bak de baconreepjes in de pan met de olijfolie
- Voeg de kaas toe bij de bloemkoolsaus en kruid met peper en nootmuskaat
- Presenteer wat pasta op het bord, giet er saus over en werk af met baconreepjes
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2020/04/PhotoEditor_20200329_124302790-1024x1024.jpg)
“Tasty tip”
Iedereen fan van groenten? Eventueel kan je nog extra groenten bij presenteren: champignons, broccoli,...
Wissel af met pasta: volkoren, meergranen, rode linzen pasta,...
Wissel af met pasta: volkoren, meergranen, rode linzen pasta,...
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180702_144026-e1537035369238-scaled.jpg)
Diëtiste Debie Eva