Ovenschotel van pompoenpuree, kip en spinazie

Ingrediënten (4 pers) 

  • 400g aardappelen
  • 600g pompoen
  • 450g spinazie
  • 400g kipfilet
  • 100g geraspte kaas (light)
  • groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 75cl melk halfvol
  • 1 sjalot
  • peper

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen en pompoen
  • Kook ze samen gaar in water
  • Snijd de kip in stukjes, stoof ze even aan en kook daarna in water met het bouillonblokje voor ongeveer 8 min, voeg vervolgens de spinazie toe en laat nog 5 min verder koken
  • Maak van de pompoen, aardappelen en melk een pompoenpuree
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Giet de kip met spinazie in een ovenschaal, bedek met de pompoenpuree en kaas om te gratineren
  • Zet nog 20 min in de oven

“Tasty tip”

Kan je ook klaarmaken met andere soorten groentepuree
Diëtiste Debie Eva