Ovenschotel van pompoenpuree, kip en spinazie
Ingrediënten (4 pers)
- 400g aardappelen
- 600g pompoen
- 450g spinazie
- 400g kipfilet
- 100g geraspte kaas (light)
- groentebouillon
- 1 el olijfolie
- 75cl melk halfvol
- 1 sjalot
- peper
Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen en pompoen
- Kook ze samen gaar in water
- Snijd de kip in stukjes, stoof ze even aan en kook daarna in water met het bouillonblokje voor ongeveer 8 min, voeg vervolgens de spinazie toe en laat nog 5 min verder koken
- Maak van de pompoen, aardappelen en melk een pompoenpuree
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Giet de kip met spinazie in een ovenschaal, bedek met de pompoenpuree en kaas om te gratineren
- Zet nog 20 min in de oven
“Tasty tip”
Kan je ook klaarmaken met andere soorten groentepuree
Diëtiste Debie Eva