Ovenschotel van asperges, vis en puree

Ingrediënten (2 pers) 

  • 200g mix van vis (zalm, kabeljouw, pladijs,…)
  • 100g verse garnalen
  • 350g groene asperges
  • 200g aardappelen
  • 1 ei
  • 100ml melk
  • 2 handjes geraspte magere kaas
  • azijn
  • peper
  • nootmuskaat
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schel de aardappelen en kook deze gaar
  • Bak de vis
  • Kook de asperges 5 minuten (de groene met je normaal niet meer schillen)
  • Maak puree van de gekookte aardappelen, samen met een beetje melk, ei, peper en nootmuskaat
  • Leg de vis in een vuurvaste ovenschotel, blus de pan van de gebakken vis met wat azijn, laat even verdampen en voeg daarna de melk toe, voeg nog een handje geraspte kaas toe en laat indikken, kruid met peper en nootmuskaat
  • Doe de asperges (hou de kopjes van de asperges apart) op de vis
  • Overgiet de asperges met de saus
  • Werk af met een laag puree, de aspergekopjes en geraspte kaas
  • Gratineer in de oven tot de puree en aspergekopjes lichtjes kleuren
  • Werk af met de garnalen

“Tasty tip”

Wissel af met de vis of gebruik eventueel restjes vis.
Diëtiste Debie Eva