ovenschotel met wortelpuree, prei en gehakt

Ingrediënten (4 pers) 

  • 400g aardappelen⁠
  • 200g wortelen⁠
  • 600g prei⁠
  • scheutje melk⁠
  • 2 el mosterd⁠
  • 400g gehakt⁠
  • geraspte kaas⁠

Bereiding

  • Schil en kook de wortelen, prei en aardappelen⁠
  • Bak het gehakt in een pan⁠
  • Giet het water af van de groeten en aardappelen⁠
  • Pureer de wortelen en aardappelen tot een wortelpuree, gebruik eventueel wat melk⁠
  • Doe een eetlepel mosterd bij de prei⁠
  • Doe het gehakt in een ovenschotel, daarna de prei en eindig met de wortelpuree⁠
  • Werk af met de geraspte kaas⁠
  • Bak deze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C⁠

“Tasty tip”

Eventueel kan je het gehakt veranderen door kippenreepjes
Diëtiste Debie Eva