Ovenschotel met bloemkool, puree & hespkaassaus

Ingrediënten (3 a 4 pers) 

  •  
  • 800g bloemkool
  • 500g aardappelen
  • 250 ml melk
  • 200g hespeblokjes
  • 150g geraspte kaas
  • kruiden: peper, nootmuskaat,..

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180°C
  • Kuis de bloemkool en aardappelen en kook gaar
  • Maak van de aardappelen puree (met 100ml melk)
  • Doe in een pannetje 150 ml melk en laat koken, voeg 100g kaas toe en roer tot een saus, voeg daarna 100g hesp toe (kruiden mag ook)
  • Doe de bloemkool in een ovenschotel, doe daarover de hespkaassaus en daarop de puree
  • Werk af met de rest van de kaas en hesp
  • Verwarm 25- 30 min in de oven

“Tasty tip”

Geen blokjes hesp in huis? Je kan ook schelletjes hesp in stukken snijden!
Diëtiste Debie Eva