Ovenschotel met bloemkool, puree & hespkaassaus
Ingrediënten (3 a 4 pers)
- 800g bloemkool
- 500g aardappelen
- 250 ml melk
- 200g hespeblokjes
- 150g geraspte kaas
- kruiden: peper, nootmuskaat,..
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C
- Kuis de bloemkool en aardappelen en kook gaar
- Maak van de aardappelen puree (met 100ml melk)
- Doe in een pannetje 150 ml melk en laat koken, voeg 100g kaas toe en roer tot een saus, voeg daarna 100g hesp toe (kruiden mag ook)
- Doe de bloemkool in een ovenschotel, doe daarover de hespkaassaus en daarop de puree
- Werk af met de rest van de kaas en hesp
- Verwarm 25- 30 min in de oven
“Tasty tip”
Geen blokjes hesp in huis? Je kan ook schelletjes hesp in stukken snijden!
Diëtiste Debie Eva