Ovenschotel met aardappel, zalm en spinazie
Ingrediënten (4 pers)
- 400g zalm
- 400g gekookte aardappelschijfjes
- 700g verse spinazie
- 1 ui
- 200 ml melk
- 10 g bloem
- 50 g geraspte kaas
- peper
- viskruiden
- olie
Bereiding
- Pel en snipper de ui, fruit deze even kort aan in olie
- Voeg de spinazie toe, beetje water en kook gaar
- Maak een kaassaus: grootste deel melk koken, beetje melk in een tas met bloem en roeren, bloemmengsel bij kokende melk gieten en roeren en een klein handje kaas toevoegen
- Kruid de zalm, beleg de bodem van een ovenschotel met zalm
- Verdeel de spinazie erboven
- Verdeel de kaassaus over de spinazie (zal een dunne laag zijn)
- Leg de aardappelschijfjes dakgewijs langsboven de schotel
- Werk af met derest van geraspte kaas
- Verwarm 45min in een voorverwarmde oven van 200°C
“Tasty tip”
Eventueel kan je bij gebrek aan tijd geraspte kaas gebruiken ipv kaassaus
Diëtiste Debie Eva