Ovenschotel met aardappel, zalm en spinazie

Ingrediënten (4 pers) 

  • 400g zalm⁠
  • 400g gekookte aardappelschijfjes⁠
  • 700g verse spinazie⁠
  • 1 ui⁠
  • 200 ml melk⁠
  • 10 g bloem⁠
  • 50 g geraspte kaas⁠
  • peper⁠
  • viskruiden⁠
  • olie⁠
 

Bereiding

  • Pel en snipper de ui, fruit deze even kort aan in olie⁠
  • Voeg de spinazie toe, beetje water en kook gaar⁠
  • Maak een kaassaus: grootste deel melk koken, beetje melk in een tas met bloem en roeren, bloemmengsel bij kokende melk gieten en roeren en een klein handje kaas toevoegen⁠
  • Kruid de zalm, beleg de bodem van een ovenschotel met zalm⁠
  • Verdeel de spinazie erboven⁠
  • Verdeel de kaassaus over de spinazie (zal een dunne laag zijn)⁠
  • Leg de aardappelschijfjes dakgewijs langsboven de schotel⁠
  • Werk af met derest van geraspte kaas⁠
  • Verwarm 45min in een voorverwarmde oven van 200°C⁠

“Tasty tip”

Eventueel kan je bij gebrek aan tijd geraspte kaas gebruiken ipv kaassaus
Diëtiste Debie Eva