olijfbrood

Ingrediënten 

  • 2 teentjes knoflook⁠
  • 20 olijven, ontpit⁠
  • 20 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt⁠
  • 3 grote eieren⁠
  • 125g witte bloem + 125g volkoren bloem⁠
  • 2 zakjes bakpoeder⁠
  • 180 ml halfvolle melk⁠
  • 120 ml olijfolie (eventueel kan je de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken)⁠
  • zout en peper⁠
  • 80g geraspte kaas⁠
  • 80g geraspte parmezaanse kaas⁠
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C⁠
  • Plet de knoflook en hak de knoflook en de tomaten in fijne stukken, snijd de oliijven ook in stukken⁠
  • Scheid de eigeel en het eiwit⁠
  • Meng de bloem, bakpoeder, melk, olijfolie en eigelen⁠
  • Voeg wat peper toe⁠
  • Klop de eiwitten op met een beetje zout⁠
  • Meng de twee mengsels⁠
  • Voeg de rest toe (knoflook, tomaten, olijven, kazen,…)⁠
  • Bak 45 min in een oven van 200°C⁠
  • Laat 15 min afkoelen alvorens te ontvormen en consumeren⁠

“Tasty tip”

Experimenteer met de kruiden
Diëtiste Debie Eva