olijfbrood
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 20 olijven, ontpit
- 20 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 3 grote eieren
- 125g witte bloem + 125g volkoren bloem
- 2 zakjes bakpoeder
- 180 ml halfvolle melk
- 120 ml olijfolie (eventueel kan je de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken)
- zout en peper
- 80g geraspte kaas
- 80g geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Plet de knoflook en hak de knoflook en de tomaten in fijne stukken, snijd de oliijven ook in stukken
- Scheid de eigeel en het eiwit
- Meng de bloem, bakpoeder, melk, olijfolie en eigelen
- Voeg wat peper toe
- Klop de eiwitten op met een beetje zout
- Meng de twee mengsels
- Voeg de rest toe (knoflook, tomaten, olijven, kazen,…)
- Bak 45 min in een oven van 200°C
- Laat 15 min afkoelen alvorens te ontvormen en consumeren
“Tasty tip”
Experimenteer met de kruiden
Diëtiste Debie Eva