Nacho's met 4 dipsauzen

De nacho’s

Benodigdheden (ongeveer 60 nacho’s)

  • 200g volkoren meel ( of spelt, rogge, teff (glutenvrij), boekweit (glutenvrij), combinatie van verschillende soorten meel)
  • Snufje zout
  •  125 ml water
  •  Olijfolie
  •  2 el paprikapoeder
  •  1 el look
  •  ½ el cayennepoeder
 

Bereidingswijze

  •  Meng het meel samen met het zout, water en 2el olijfolie.
  •  Kneed het deeg gedurende 5 minuten
  •  Bedek de kom met een doek en laat het een halfuur tot een uur rusten
  •  Maak bolletjes van ongeveer 60g
  •  Rol de bolletjes zo dun mogelijk uit
  • Verwarm een droge pan op middelhoog vuur
  •  Bak de wraps aan beide kanten 1 minuutje
  • Snij de wrap in driehoekjes zoals nacho’s
  •  Meng een goede scheutolijfolie met paprikapoeder, look en cayennepoeder
  • Smeer de nacho’s in met het oliekruidenmengsel
  • Bak de nacho’s 10 min op 180°C in de oven
 

Dip 1 : komkommerdip

Benodigdheden

  •  ¼ komkommmer
  •  3el griekse yoghurt (ongesuikerd)
  • ½ hand muntblaadjes
  • ½ teentje look
 

Bereiding

  •  Snijd de komkommer in stukjes en doe deze kort samen met de muntblaadjes en look in de blender, zorg dat er nog brokjes aanwezig zijn, dat het geen papje is
  •  Roer de griekse yoghurt eronder
  •  Kruid eventueel af wat met peper

 

Dip 2 : rode bietendip

Benodigdheden

  • 1 rode biet
  • 50g fetakaas
  • Koriander
  • Limoen
  • 1 el griekse yoghurt

Bereiding

  • Schil de rode biet en snijd deze in stukken
  • Doe alle ingrediënten in de blender
  • Kruid eventueel af met peper
 

Dip 3: pistachenotendip

Benodigdheden

  • 4 el griekse yoghurt
  • 45g pistachenoten
  • 50g fetakaas
  • Basilicum
  • 1 el mayonaise

Bereiding

  • Blender de pistachenoten tot een meel
  • Meng dit meel met alle andere ingrediënten
  • Kruid eventueel af met peper

Dip 4 : dip van zongedroogde tomaten

Benodigdheden

  • 150g zongedroogde tomaten
  • 100g fetakaas
  • 3el griekse yoghurt
  • Rozemarijn
  • Tijm

Bereiding

  • Blender de zongedroogde tomaten met de fetakaas, rozemarijn en tijm
  • Roer de griekse yoghurt eronder
  • Kruid eventueel af met peper

“Tasty Tip”

Wil je de dipsauzen minder vet maken? Vervang de griekse yoghurt door magere yoghurt of wissel eens af met ricotta.
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu