Nacho's met 4 dipsauzen

De nacho’s

Benodigdheden (ongeveer 60 nacho’s)

  • 200g volkoren meel ( of spelt, rogge, teff (glutenvrij), boekweit (glutenvrij), combinatie van verschillende soorten meel)
  • Snufje zout
  •  125 ml water
  •  Olijfolie
  •  2 el paprikapoeder
  •  1 el look
  •  ½ el cayennepoeder
 

Bereidingswijze

  •  Meng het meel samen met het zout, water en 2el olijfolie.
  •  Kneed het deeg gedurende 5 minuten
  •  Bedek de kom met een doek en laat het een halfuur tot een uur rusten
  •  Maak bolletjes van ongeveer 60g
  •  Rol de bolletjes zo dun mogelijk uit
  • Verwarm een droge pan op middelhoog vuur
  •  Bak de wraps aan beide kanten 1 minuutje
  • Snij de wrap in driehoekjes zoals nacho’s
  •  Meng een goede scheutolijfolie met paprikapoeder, look en cayennepoeder
  • Smeer de nacho’s in met het oliekruidenmengsel
  • Bak de nacho’s 10 min op 180°C in de oven
 

Dip 1 : komkommerdip

Benodigdheden

  •  ¼ komkommmer
  •  3el griekse yoghurt (ongesuikerd)
  • ½ hand muntblaadjes
  • ½ teentje look
 

Bereiding

  •  Snijd de komkommer in stukjes en doe deze kort samen met de muntblaadjes en look in de blender, zorg dat er nog brokjes aanwezig zijn, dat het geen papje is
  •  Roer de griekse yoghurt eronder
  •  Kruid eventueel af wat met peper

 

Dip 2 : rode bietendip

Benodigdheden

  • 1 rode biet
  • 50g fetakaas
  • Koriander
  • Limoen
  • 1 el griekse yoghurt

Bereiding

  • Schil de rode biet en snijd deze in stukken
  • Doe alle ingrediënten in de blender
  • Kruid eventueel af met peper
 

Dip 3: pistachenotendip

Benodigdheden

  • 4 el griekse yoghurt
  • 45g pistachenoten
  • 50g fetakaas
  • Basilicum
  • 1 el mayonaise

Bereiding

  • Blender de pistachenoten tot een meel
  • Meng dit meel met alle andere ingrediënten
  • Kruid eventueel af met peper

Dip 4 : dip van zongedroogde tomaten

Benodigdheden

  • 150g zongedroogde tomaten
  • 100g fetakaas
  • 3el griekse yoghurt
  • Rozemarijn
  • Tijm

Bereiding

  • Blender de zongedroogde tomaten met de fetakaas, rozemarijn en tijm
  • Roer de griekse yoghurt eronder
  • Kruid eventueel af met peper

“Tasty Tip”

Wil je de dipsauzen minder vet maken? Vervang de griekse yoghurt door magere yoghurt of wissel eens af met ricotta.
Diëtiste Debie Eva