Nacho's met 4 dipsauzen
De nacho’s
Benodigdheden (ongeveer 60 nacho’s)
- 200g volkoren meel ( of spelt, rogge, teff (glutenvrij), boekweit (glutenvrij), combinatie van verschillende soorten meel)
- Snufje zout
- 125 ml water
- Olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 1 el look
- ½ el cayennepoeder
Bereidingswijze
- Meng het meel samen met het zout, water en 2el olijfolie.
- Kneed het deeg gedurende 5 minuten
- Bedek de kom met een doek en laat het een halfuur tot een uur rusten
- Maak bolletjes van ongeveer 60g
- Rol de bolletjes zo dun mogelijk uit
- Verwarm een droge pan op middelhoog vuur
- Bak de wraps aan beide kanten 1 minuutje
- Snij de wrap in driehoekjes zoals nacho’s
- Meng een goede scheutolijfolie met paprikapoeder, look en cayennepoeder
- Smeer de nacho’s in met het oliekruidenmengsel
- Bak de nacho’s 10 min op 180°C in de oven
Dip 1 : komkommerdip
Benodigdheden
- ¼ komkommmer
- 3el griekse yoghurt (ongesuikerd)
- ½ hand muntblaadjes
- ½ teentje look
Bereiding
- Snijd de komkommer in stukjes en doe deze kort samen met de muntblaadjes en look in de blender, zorg dat er nog brokjes aanwezig zijn, dat het geen papje is
- Roer de griekse yoghurt eronder
- Kruid eventueel af wat met peper
Dip 2 : rode bietendip
Benodigdheden
- 1 rode biet
- 50g fetakaas
- Koriander
- Limoen
- 1 el griekse yoghurt
Bereiding
- Schil de rode biet en snijd deze in stukken
- Doe alle ingrediënten in de blender
- Kruid eventueel af met peper
Dip 3: pistachenotendip
Benodigdheden
- 4 el griekse yoghurt
- 45g pistachenoten
- 50g fetakaas
- Basilicum
- 1 el mayonaise
Bereiding
- Blender de pistachenoten tot een meel
- Meng dit meel met alle andere ingrediënten
- Kruid eventueel af met peper
Dip 4 : dip van zongedroogde tomaten
Benodigdheden
- 150g zongedroogde tomaten
- 100g fetakaas
- 3el griekse yoghurt
- Rozemarijn
- Tijm
Bereiding
- Blender de zongedroogde tomaten met de fetakaas, rozemarijn en tijm
- Roer de griekse yoghurt eronder
- Kruid eventueel af met peper
“Tasty Tip”
Wil je de dipsauzen minder vet maken? Vervang de griekse yoghurt door magere yoghurt of wissel eens af met ricotta.
Diëtiste Debie Eva