Naanpizza met ricotta en courgette

Ingrediënten (3 pers) 

  • 200g volkoren bloem
  • 150g volle natuuryoghurt
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1tl bakpoeder
  • 200g ricotta
  • 30g parmezaanse kaas
  • 1 kleine courgette in dunne plakjes
  • kleine tomaatjes
  • olie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand
  • Meng het meel met de yoghurt, provençaalse kruiden, knoflook, bakpoeder en peper
  • Kneed het deeg en maak er een bol van
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit met de deegrol
  • Bak het naanbrood aan beide kanten in een hete grillpan
  • Meng ondertussen de ricotta met de parmezaanse kaas, smeer ding mengsel op het naanbrood
  • Beleg het naanbrood met de courgette en tomaatjes, kruid met peper
  • Besprenkel met een beetje olie
  • Bak 10 min in de oven
  • Werk eventueel af met wat kruiden

“Tasty tip”

Varieer in de toppings!
Diëtiste Debie Eva