Naanpizza met ricotta en courgette
Ingrediënten (3 pers)
- 200g volkoren bloem
- 150g volle natuuryoghurt
- 1 el provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1tl bakpoeder
- 200g ricotta
- 30g parmezaanse kaas
- 1 kleine courgette in dunne plakjes
- kleine tomaatjes
- olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand
- Meng het meel met de yoghurt, provençaalse kruiden, knoflook, bakpoeder en peper
- Kneed het deeg en maak er een bol van
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit met de deegrol
- Bak het naanbrood aan beide kanten in een hete grillpan
- Meng ondertussen de ricotta met de parmezaanse kaas, smeer ding mengsel op het naanbrood
- Beleg het naanbrood met de courgette en tomaatjes, kruid met peper
- Besprenkel met een beetje olie
- Bak 10 min in de oven
- Werk eventueel af met wat kruiden
“Tasty tip”
Varieer in de toppings!
Diëtiste Debie Eva