mozzarellasalade met perzik en ham

Ingrediënten (4 pers) 

  • 100g rauwe ham (bv. zwarte woud ham)⁠
  • 200g frambozen⁠
  • 6 perziken⁠
  • 50g veldsla (of andere sla)⁠
  • 400g mozzarella⁠
  • 10g koriander⁠
  • 10g verse muntblaadjes⁠
dressing
  • 15g verse basilicumblaadjes⁠
  • 1 el citroensap⁠
  • 2 el balsamicoazijn⁠
  • 1 el sojasaus⁠
  • 4 el olijfolie⁠
  • 1 el peper⁠

Bereiding

  • Snijd de perziken en mozzarella in fijne sneetjes⁠
  • Neem de helft van de frambozen en halveer ze⁠
  • Maak de vinaigrette met de laatste blok van ingrediënten en de andere helft van de frambozen⁠
  • Maak de salade door plakjes perzik, mozzarella en ham af te wisselen op wat salade. Werk af met de kruiden, de halve frambozen en de vinaigrette.⁠

“Tasty tip”

Kan je nog afwerken met verbrokkeld geroosterd brood!
Diëtiste Debie Eva