mozzarellasalade met perzik en ham
Ingrediënten (4 pers)
- 100g rauwe ham (bv. zwarte woud ham)
- 200g frambozen
- 6 perziken
- 50g veldsla (of andere sla)
- 400g mozzarella
- 10g koriander
- 10g verse muntblaadjes
dressing
- 15g verse basilicumblaadjes
- 1 el citroensap
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el sojasaus
- 4 el olijfolie
- 1 el peper
Bereiding
- Snijd de perziken en mozzarella in fijne sneetjes
- Neem de helft van de frambozen en halveer ze
- Maak de vinaigrette met de laatste blok van ingrediënten en de andere helft van de frambozen
- Maak de salade door plakjes perzik, mozzarella en ham af te wisselen op wat salade. Werk af met de kruiden, de halve frambozen en de vinaigrette.
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2021/09/Polish_20210921_193440950-1024x1024.jpg)
“Tasty tip”
Kan je nog afwerken met verbrokkeld geroosterd brood!
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180702_144026-e1537035369238-scaled.jpg)
Diëtiste Debie Eva