mozzarellasalade met perzik en ham
Ingrediënten (4 pers)
- 100g rauwe ham (bv. zwarte woud ham)
- 200g frambozen
- 6 perziken
- 50g veldsla (of andere sla)
- 400g mozzarella
- 10g koriander
- 10g verse muntblaadjes
dressing
- 15g verse basilicumblaadjes
- 1 el citroensap
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el sojasaus
- 4 el olijfolie
- 1 el peper
Bereiding
- Snijd de perziken en mozzarella in fijne sneetjes
- Neem de helft van de frambozen en halveer ze
- Maak de vinaigrette met de laatste blok van ingrediënten en de andere helft van de frambozen
- Maak de salade door plakjes perzik, mozzarella en ham af te wisselen op wat salade. Werk af met de kruiden, de halve frambozen en de vinaigrette.
“Tasty tip”
Kan je nog afwerken met verbrokkeld geroosterd brood!
Diëtiste Debie Eva