Marmercake

Ingrediënten  

  • 200g vloeibare boter
  • 150g zusto
  • 4 eieren
  • 100g witte bloem
  • 100g volkoren bloem
  • 2kl bakpoeder
  • 50ml halfvolle melk
  • 15g cacaopoeder
  • 1kl vanille-extract
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Meng de zusto samen met de eieren. Doe daarna de bloem en erbij.
  • Voeg vervolgens het bakpoeder, boter, melk, snijfje zout en vanille-extract toe, meng tot een beslag
  • Doe 1/3 van het beslag in een aparte kom en voeg hierbij de cacao toe, meng goed
  • Smeer de bakvorm in met een beetje boter en verdeel afwisselend nu eetlepel per eetlepel vanille en chocoladebeslag in de bakvorm
  • Strijk de bovenkant glad (neem eventueel nog een satéprikker om met 8 vormige lijnen te maken in het beslag, ga eventueel ook omhoog en omlaag met de prikker
  • Bak de cake gemiddeld 45min in de oven

“Tasty tip”

Heb je geen cacao? Dan kan je ook chocolade gebruiken en deze smelten!
Diëtiste Debie Eva