Marmercake
Ingrediënten
- 200g vloeibare boter
- 150g zusto
- 4 eieren
- 100g witte bloem
- 100g volkoren bloem
- 2kl bakpoeder
- 50ml halfvolle melk
- 15g cacaopoeder
- 1kl vanille-extract
- 1 snuifje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Meng de zusto samen met de eieren. Doe daarna de bloem en erbij.
- Voeg vervolgens het bakpoeder, boter, melk, snijfje zout en vanille-extract toe, meng tot een beslag
- Doe 1/3 van het beslag in een aparte kom en voeg hierbij de cacao toe, meng goed
- Smeer de bakvorm in met een beetje boter en verdeel afwisselend nu eetlepel per eetlepel vanille en chocoladebeslag in de bakvorm
- Strijk de bovenkant glad (neem eventueel nog een satéprikker om met 8 vormige lijnen te maken in het beslag, ga eventueel ook omhoog en omlaag met de prikker
- Bak de cake gemiddeld 45min in de oven
“Tasty tip”
Heb je geen cacao? Dan kan je ook chocolade gebruiken en deze smelten!
Diëtiste Debie Eva