maiskoekjes met feta

Ingrediënten (4 pers) 

  • 200g maiskorrels⁠
  • 1 ei⁠
  • 1/2 ui⁠
  • 60g zelfrijzende bloem⁠
  • 100g feta⁠
  • 30g parmezaan⁠
  • 2 el citroensap⁠
  • 50g zure room⁠
  • olijfolie

Bereiding

  • Mix de mais zacht, mix niet te lang zodat het geen sapje wordt, gewoon tot het een pureetje is⁠
  • Meng met het ei en het fijngesneden uitje⁠
  • Spatel er de bloem bij⁠
  • Meng er daarna de feta, parmezaan en citroensap door⁠
  • Verhit een beetje olie in een pan en voeg ongeveer 2 el maisbeslag toe per koekje⁠
  • Bak 3 minuten tot goudbruin aan beide kanten⁠
  • Werk de koekjes af met nog een beet zure room en kruiden⁠

“Tasty tip”

Extra kruiden in het beslag zorgt voor extra pit. Heb je graag pikant? Voeg wat pili pili toe!
Diëtiste Debie Eva