Lasagne van flensjes met spinazie en rundsgehakt
Ingrediënten (4 pers)
- 350g rundsgehakt
- 500g spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150g geraspte kaas light
- 200 ml light room
- 1 koffielepel komijn
- 1 el bloem
- 200g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 500 ml melk
- 1 mespunt boter
- nootmuskaat
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Maak het beslag voor de flensjes: meng de bloem, eieren, melk, nootmuskaat en peper
- Bak de flensjes goudbruin in wat boter
- Pel de sjalot en knoflook en snipper fijn, fruit aan in wat boter en voeg het gehakt toe, kruid met komijn en peper
- Spoel de spinazie, fruit aanin wat boter, laat slinken en voeg de room, peper toe. Bind met de bloem
- Leg in een ovenschotel eerst een flensje, daarna spinazie, hieorp weer een flensje en vervolgens gehakt, herhaal tot de ovenschotel vol is
- Strooi er de geraspte kaas op
- Gratineer 15 a 20 min in de oven
“Tasty tip”
Gebruik eventueel volkoren meel ipv witte bloem voor de flensjes!
Diëtiste Debie Eva