kruidenpannenkoekjes met zure room en zalm

Ingrediënten (4 pers) 

  • 250g zelfrijzende bloem⁠
  • 4 eieren⁠
  • 5dl melk⁠
  • bieslook, kervel, basilicum, peterselie, peper of kruiden naar smaak⁠
  • olie⁠
  • 100g zure room⁠
  • 400g zalm⁠

Bereiding

  • Meng de bloem met de kruiden, ei en melk tot een glad beslag. Wees niet te zuinig met de kruiden!⁠
  • Laat het beslag 30 minuten rusten⁠
  • Bak de zalm gaar in een pan met 1 el olijfolie⁠
  • Bak de pannenkoeken ⁠
  • Bestrijk de pannenkoeken met wat zure room en zalm⁠
  • Rol de pannenkoeken op⁠

“Tasty tip”

Je kan de zalm ook vervangen door gerookte zalm, dan hoef je dit niet te bakken
Diëtiste Debie Eva