Klaaskoeken met pompoen

Ingrediënten (ongeveer 6 stuks) 

  • 300g geraspte pompoen (diepvries)
  • 1 ei (+ 1 ei losgeklopt voor te bestrijken)
  • 300g volkoren bloem
  • 400g witte bloem
  • 70g zoetstof (voorbeeld Zusto)
  • 75g olie
  • 8g gist
  • 3 mespunten kaneel

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten
  • Kneed 20 min, laat 45 min rusten, kneed opnieuw 20 min en laat weer 45 min rusten
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ±1 cm dik
  • Snijd er met vormpjes figuren uit en leg ze op een bakplaat met bak papier
  • Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei
  • Bak 12 min op 180°C 

“Tasty tip”

Wil je verse pompoen gebruiken? Doe er ook nog een scheutje water bij!
Heb je een broodmachine? Gebruik deze dan om je deeg te kneden en te rijzen.
Is lekker warm met boter of kaas, kan natuurlijk ook koud gegeten worden.
Diëtiste Debie Eva