Kerststronk

Ingrediënten  

  • 200g rood fruit
  • 70g pure chocolade
  • 50ml melk
  • 3 eieren
  • 80g zusto
  • 80g bloem
  • zeste van 1 citroen of 2 el citroensap
  • kokosschilfers

Bereiding

  • Als je gebruik maakt van diepvriesfruit, haal het fruit uit de diepvries en laat ontdooien
  • Smelt de chocolade met de melk een halve minuut in de microgolf en roer goed
  • Laat het chocolademengsel afkoelen in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Klop de eieren luchtig samen met de suiker en bloem, voeg de citroenzeste of citroensap toe
  • Bedek een platte ovenschaal met bakpapier en stort hierin het deeg, bak gedurende 10 minuten in de oven
  • Doe het bakpapier van het biscuit en smeer in met het chocolademengsel
  • Verdeel het fruit over het chocolademengsel
  • Rol op tot een mooie stronk, bestrijk de stronk met de rest van het chocolademengsel en werk af met chocolade- en kokosschilfers

“Tasty tip”

In plaats van rood fruit kan je naar fruit gaan met witte en groene tinten (appel, peer, kiwi) en witte chocolade gebruiken in plaats van zwarte chocolade. Dit is ook een topcombinatie!
Diëtiste Debie Eva