Hartige pompoencake

Ingrediënten 

  • 90g havermoutmeel
  • 90g volkoren bloem
  • 180 pompoenpuree (ongeveer 250g verse pompoen)
  • 80g appelmoes ongezoet
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 40g zusto (of andere zoetstof)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
Frosting
– 150g griekse yoghurt
– 1el zusto (of andere zoetstof)
 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng alle ingrediënten (behalve voor de frosting) tot een egaal mengsel
  • Doe het beslag in een bakvorm
  • Bak de cade 40 minuten
  • Roer de yoghurt met de zoetstof
  • Laat de cake even afkoelen en werk af met de frosting

“Tasty tip”

puree kan je maken door de pompoen de koken en dan te pureren
Diëtiste Debie Eva