Hamburgers met courgettefrietjes

Ingrediënten (4 pers) 

  • 4 volkoren afbakbroodjes of pistolets
  • 300g rundsgehakt
  • 100g baconblokjes of reepjes
  • gesnipperde basilicum
  • 50g mix van rucola en ijsbergsalade
  • 2 tomaten
  • ketchup of mayonaise
  • scheutje worchestershiresaus
  • olijfolie
  • peper
  • 2 courgettes
  • 2 eieren losgeklopt
  • volkoren bloem
  • (volkoren) panko 
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Spoel de courgettes, schil ze en snijd ze in frietjes
  • Zet drie kommetjes klaar, eentje met eieren, een met de bloem en een met de panko (met peper)
  • Wentel de frietjes door de bloem, daarna de eieren en vervolgens de panko
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 min in de oven, draai ze na 10 min even om
  • Bak de baconblokjes krokant (zonder vetstof)
  • Meng met het gehakt en basilicum
  • Breng op smaak met peper en worchestershiresaus
  • Kneed tot een egaal mengsel en verdeel in 4 gelijke porties, vorm een hamburger en duw ze een beetje plat, laat 10 min rusten in de koelkast
  • Spoel de tomaten en snijd ze in plakjes
  • (Bak eventueel de broodjes)
  • Snijd de broodjes in half, doe er wat ketchup of mayonaise op, beleg met sla, de burger, wat tomaat, nog wat sla en het pistolethoedje
  • Serveer met de courgettefrietjes

“Tasty tip”

Leg de courgettefrietjes mooi naast elkaar op de bakplaat
Diëtiste Debie Eva