Hamburgers met courgettefrietjes
Ingrediënten (4 pers)
- 4 volkoren afbakbroodjes of pistolets
- 300g rundsgehakt
- 100g baconblokjes of reepjes
- gesnipperde basilicum
- 50g mix van rucola en ijsbergsalade
- 2 tomaten
- ketchup of mayonaise
- scheutje worchestershiresaus
- olijfolie
- peper
- 2 courgettes
- 2 eieren losgeklopt
- volkoren bloem
- (volkoren) panko
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Spoel de courgettes, schil ze en snijd ze in frietjes
- Zet drie kommetjes klaar, eentje met eieren, een met de bloem en een met de panko (met peper)
- Wentel de frietjes door de bloem, daarna de eieren en vervolgens de panko
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 min in de oven, draai ze na 10 min even om
- Bak de baconblokjes krokant (zonder vetstof)
- Meng met het gehakt en basilicum
- Breng op smaak met peper en worchestershiresaus
- Kneed tot een egaal mengsel en verdeel in 4 gelijke porties, vorm een hamburger en duw ze een beetje plat, laat 10 min rusten in de koelkast
- Spoel de tomaten en snijd ze in plakjes
- (Bak eventueel de broodjes)
- Snijd de broodjes in half, doe er wat ketchup of mayonaise op, beleg met sla, de burger, wat tomaat, nog wat sla en het pistolethoedje
- Serveer met de courgettefrietjes
“Tasty tip”
Leg de courgettefrietjes mooi naast elkaar op de bakplaat
Diëtiste Debie Eva