groene salade met halloumi

Ingrediënten (4 pers) 

  • 250 g halloumi
  • 1 komkommer
  • 350g verse boontjes
  • 150g spinazie
  • 1/2 ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • munt
  • scheutje citroensap
  • 2el pitten
  • 1el wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 50g potje groene pesto
  • 100g volkoren pasta (ongekookt)

Bereiding

  • Kook de pasta gaar
  • Meng de pasta met de groene pesto en laat afkoelen
  • Spoel de spinazieblaadjes en dep ze droog
  • Spoel de komkommer en snijd in schijfjes
  • Snipper de knoflook en de ui
  • Meng de olijfolie met de azijn, citroensap, knoflook en ui
  • Kook de boontjes gaar
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak ze met de tijm in een pan zonder vetstof
  • Meng alle groentjes en de vinaigrette
  • Dresseer je bord met de groenten, voeg de pasta pesto toe en werk af met de halloumi en pitten

“Tasty tip”

Varieer met de soort pitten: meloenpitten, pijnboompitten, pompoenpitten,...
Diëtiste Debie Eva