groene salade met halloumi
Ingrediënten (4 pers)
- 250 g halloumi
- 1 komkommer
- 350g verse boontjes
- 150g spinazie
- 1/2 ui
- 1/2 teentje knoflook
- munt
- scheutje citroensap
- 2el pitten
- 1el wittewijnazijn
- 2 el olijfolie
- 50g potje groene pesto
- 100g volkoren pasta (ongekookt)
Bereiding
- Kook de pasta gaar
- Meng de pasta met de groene pesto en laat afkoelen
- Spoel de spinazieblaadjes en dep ze droog
- Spoel de komkommer en snijd in schijfjes
- Snipper de knoflook en de ui
- Meng de olijfolie met de azijn, citroensap, knoflook en ui
- Kook de boontjes gaar
- Snijd de halloumi in plakjes en bak ze met de tijm in een pan zonder vetstof
- Meng alle groentjes en de vinaigrette
- Dresseer je bord met de groenten, voeg de pasta pesto toe en werk af met de halloumi en pitten
“Tasty tip”
Varieer met de soort pitten: meloenpitten, pijnboompitten, pompoenpitten,...
Diëtiste Debie Eva