Glaasje met zalmmouse en komkommer
Ingrediënten (4 pers)
- 1/2 komkommer
- 150g gerookte zalm
- griekse magere yoghurt
- citroensap
- peper
- verse magere kaas
Bereiding
- Snijd 4 slierten van een komkommer met een mandoline of dunschiller
- Snijd 1 sneetje gerookte zalm in 4 slierten
- Snijd derest van de komkommer in stukjes en meng met de yoghurt, 1 eetlepel citroensap en peper
- Mix derest van de gerookte zalm samen met 2 eetlepels verse magere kaas
- Doe het komkommermengsel in een glaasje
- Doe de zalmmousse in een spuitzak en spuit de zalmmousse op de komkommer
- Leg een sliert komkommer op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker, wer het glaasje ermee af
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2019/03/PhotoEditor_20190303_183528220-902x1024.jpg)
“Tasty tip”
Eventueel kan bij de komkommer ook nog stukjes zure groene appel toevoegen!
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180702_144026-e1537035369238-scaled.jpg)
Diëtiste Debie Eva