Gevulde puntpaprika met geitenkaas en patatas bravas

Ingrediënten (4 pers) 

  • 8-10 zoete puntpaprika’s
  • 200g chorizo
  • 750g krieltjes
  • 3 rode uien (2 voor schijfjes, 1 in stukjes)
  • 3 teentjes knoflook
  • 250g zachte geitenkaas
  • 800g tomatenstukjes
  • 140g tomatenpuree
  • 4 el olijfolie
  • 4 kl paprikapoeder
  • 2 kl tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe bij de krieltjes 2el olijfolie en de paprikapoeder
  • Snijd 2 rode uien in schijfjes, 1tje in stukjes
  • Snipper het knoflook fijn
  • Snijd de hoedjes van de paprika en verwijder de pitjes en zaadlijsten
  • Meng de geitenkaas met de tijm en vul daarme de paprika op
  • Leg de paprika en uischijfjes in de geoliede ovenschotel
  • Doe de ovenschotel 20 min in de oven
  •  Doe de aardappelen en chorizo in de ovenschotel en doe nog eens 20 min in de oven
  • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een kookpot en bak derest van de ui glazig
  • Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree, paprikapoeder toe en laat 15 min sudderen

“Tasty tip”

De geitenkaas kan je ook vervangen door een andere zachte kaas
Diëtiste Debie Eva