Gevulde puntpaprika met geitenkaas en patatas bravas
Ingrediënten (4 pers)
- 8-10 zoete puntpaprika’s
- 200g chorizo
- 750g krieltjes
- 3 rode uien (2 voor schijfjes, 1 in stukjes)
- 3 teentjes knoflook
- 250g zachte geitenkaas
- 800g tomatenstukjes
- 140g tomatenpuree
- 4 el olijfolie
- 4 kl paprikapoeder
- 2 kl tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe bij de krieltjes 2el olijfolie en de paprikapoeder
- Snijd 2 rode uien in schijfjes, 1tje in stukjes
- Snipper het knoflook fijn
- Snijd de hoedjes van de paprika en verwijder de pitjes en zaadlijsten
- Meng de geitenkaas met de tijm en vul daarme de paprika op
- Leg de paprika en uischijfjes in de geoliede ovenschotel
- Doe de ovenschotel 20 min in de oven
- Doe de aardappelen en chorizo in de ovenschotel en doe nog eens 20 min in de oven
- Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een kookpot en bak derest van de ui glazig
- Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree, paprikapoeder toe en laat 15 min sudderen
“Tasty tip”
De geitenkaas kan je ook vervangen door een andere zachte kaas
Diëtiste Debie Eva