Met ricotta opgevulde paprika

Ingrediënten (4 pers) 

  • 6 rode/gele paprika’s
  • 200 volkoren of rode rijst
  • 250g ricotta
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300g kerstomaatjes (oranje, geel, paars,…)
  •  
  • 2 el amandelen, 2 el cashewnoten
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kook de rijst gaar zoals op de verpakking
  • Rooster de noten in een pan zonder vetstof en hak ze grof
  • Pel en snipper de ui en knoflook
  • Halveer alle paprika’s en maak ze schoon, snij 2 paprika in stukjes
  • Stoof de ui en knoflook, voeg de gesneden paprika toe en meng samen met de ricotta en noten
  • Kruid met oregano, peper en paprikapoeder
  • Vul de helften paprika op met de ricottamengsel, gaar de paprika’s 25 min in de oven
  • Spoel de kersttomaatjes, halveer zeen laat ze de laatste 10 min bij de paprika’s mee garen
  • Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en de tomaatjes

“Tasty tip”

Verschillende kleuren tomaten zorgen voor leven op je bord
Diëtiste Debie Eva