Met ricotta opgevulde paprika
Ingrediënten (4 pers)
- 6 rode/gele paprika’s
- 200 volkoren of rode rijst
- 250g ricotta
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300g kerstomaatjes (oranje, geel, paars,…)
- 2 el amandelen, 2 el cashewnoten
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el paprikapoeder
- olijfolie
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking
- Rooster de noten in een pan zonder vetstof en hak ze grof
- Pel en snipper de ui en knoflook
- Halveer alle paprika’s en maak ze schoon, snij 2 paprika in stukjes
- Stoof de ui en knoflook, voeg de gesneden paprika toe en meng samen met de ricotta en noten
- Kruid met oregano, peper en paprikapoeder
- Vul de helften paprika op met de ricottamengsel, gaar de paprika’s 25 min in de oven
- Spoel de kersttomaatjes, halveer zeen laat ze de laatste 10 min bij de paprika’s mee garen
- Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en de tomaatjes
“Tasty tip”
Verschillende kleuren tomaten zorgen voor leven op je bord
Diëtiste Debie Eva