Gevulde aardappelen met pompoenstoemp en gehakt

Ingrediënten (4 pers) 

  • 4 grote, lange, vastkokende aardappelen
  • 400g pompoen in blokjes
  • 1 ei
  • 250g gehakt
  • 1 ui
  • 80g (light) geraspte kaas
  • olie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kook de aardappelen 15 min licht in kokend water
  • Stoof de pompoen aan, voeg wat water toe en laat pruttelen
  • Laat de aardappelen uitlekken, snijd de top eraf en hol ze voorzicht uit
  • Plet de vulling en voeg de stukjes pompoen aan toe, plet alles samen, voeg het ei toe en meng goed
  • Bak het gehakt samen met de ui, voeg dit toe aan de pompoenstoemp
  • Vul de aardappelen op met de pompoengehaktstoemp
  • Werk af met wat kaas
  • Zet 15 min in de oven
  • Presenteer met rauwe groenten

“Tasty tip”

In plaats van pompoen kan je ook butternut gebruiken
Diëtiste Debie Eva