Gehaktbrood met peer, appel en kaas
Ingrediënten (4 pers)
- 500g gehakt (half rund/varken)
- 1 grote appel (in stukken)
- 1 grote peer (in stukken)
- 1 ui (versnipperd)
- 2 eieren
- 50g havermout
- 2 sneden magere kaas
- peper
- oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng het gehakt met 1 ei, de helft van het fruit, de ui en havermout
- Leg het gehakt op een siliconenvorm of snijplank, duw plat tot een vierkant
- Bestrooi met de rest van het fruit, leg daarop de twee sneden kaas en rol het gehakt op tot een gehaktbrood
- Duw het gehakt goed aan tot 1 geheel
- Smeer in met het andere losgeklopte ei
- Bak het gehaktbrood ongeveer een uur in de oven (draai om het kwartier eens om)
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2020/07/gehaktbrood-1024x1018.jpg)
“Tasty tip”
Serveer met een groentesalade en een gekookte aardappelen,
eventueel met nog wat fruitmoes (als je nog appels/ peren over hebt)
eventueel met nog wat fruitmoes (als je nog appels/ peren over hebt)
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180702_144026-e1537035369238-scaled.jpg)
Diëtiste Debie Eva