Gebakken feta met groentesalade

Ingrediënten (3 pers) 

  • 200g feta
  • 30g bloem
  • 1 ei
  • 100g amandelschilfers
  • groenten naar keuze bv rucola, ijsbergsalade, tomaat,..
  • fruit naar keuze bv druiven
  • magere dressing of olie
  • peper
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de stuk fetakaas in 3, paneer met bloem, daarna met ei en vervolgens met de amandelschilfers
  • Leg de gepaneerde feta in de oven op bakpapier en plaats voor serveren 10 à 15 min in de oven
  • Kuis (& snijd) de groenten en fruit en werk af met een beetje dressing of olie en wat peper
  • Leg de gebakken feta op de groenten

“Tasty tip”

Varieer met de groenten, voorzie altijd een stuk fruit, dat maak de salade lekker zoet!
Eventueel kan je in de salade ook een afgekoeld gekookt aardappeltje voorzien!
Diëtiste Debie Eva