Couscous met vruchten

Ingrediënten (4 pers)

  • 40g appel
  • 15g gedroogde abrikozen
  • handje druiven
  • 60g couscous
  • 80 ml water
  • 75 ml appelsap
  • 15g gehakte nootjes
  • 15g rozijnen
  • kaneel
 

Bereiding

  • Snijd de appel en abrikozen in stukjes
  • Breng de appelsap en de water samen aan de kook
  • Voeg de couscous toe en laat 3 à 4 minuten (kijk op de verpakking) op een zeer laag vuur koken
  • Voeg de appel, de abrikozen en de rest van de ingrediënten toe
  • Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten staan
  • Schep de couscous met een vork luchtig, laat afkoelen
  •  Snijd de druiven in 2 en leg in de glaasjes, verdeel het couscousmengsel op de druiven

“Tasty tip”

Wil je meer een zuurdere toets? Gebruik dan groene appels of voeg wat citroensap toe!
Diëtiste Debie Eva