Couscous met vruchten
Ingrediënten (4 pers)
- 40g appel
- 15g gedroogde abrikozen
- handje druiven
- 60g couscous
- 80 ml water
- 75 ml appelsap
- 15g gehakte nootjes
- 15g rozijnen
- kaneel
Bereiding
- Snijd de appel en abrikozen in stukjes
- Breng de appelsap en de water samen aan de kook
- Voeg de couscous toe en laat 3 à 4 minuten (kijk op de verpakking) op een zeer laag vuur koken
- Voeg de appel, de abrikozen en de rest van de ingrediënten toe
- Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten staan
- Schep de couscous met een vork luchtig, laat afkoelen
- Snijd de druiven in 2 en leg in de glaasjes, verdeel het couscousmengsel op de druiven
“Tasty tip”
Wil je meer een zuurdere toets? Gebruik dan groene appels of voeg wat citroensap toe!
Diëtiste Debie Eva