Courgettecannelloni met geitenkaas

Ingrediënten (4 pers) 

  • 500g courgette⁠
  • 150g geitenkaas⁠
  • 100g ricotta⁠
  • 2 uien⁠
  • 1 el groene olijven⁠
  • 3 takjes peterselie⁠
  • 3 takjes munt⁠
  • 4 el zongedroogde tomaten⁠
  • 3 el pijnboompitten⁠
  • geraspte kaas⁠
  • olijfolie⁠

Bereiding

  • Was de courgettes en snij in gelijke fijne slierten met een mandoline⁠
  • Besprenkel de slierten met olijfolie⁠
  • Snij de restjes van de courgette in fijne stukjes⁠
  • Snij de zongedroogde tomaten en olijven in stukjes⁠
  • Pluk de peterselie en munt snijd fijn⁠
  • Pel de uien en versnipper zo fijn mogelijk⁠
  • Meng de geitenkaas met de ricotta, de tomaten, ui, kruiden, olijven en courgette & kruid met peper⁠
  • Vul de courgetteslierten met de geitenkaasmengeling en rol op⁠
  • Werk af met de geraspte kaas en pijnboompitten⁠
  • Verwarm 30 minuten in de oven⁠

“Tasty tip”

Niet zo zot van geitenkaas? Eventueel kan je kruidenkaas gebruiken.
Diëtiste Debie Eva