Courgettecake

Ingrediënten (6 pers) 

  • 300g courgettes
  • 20g pijnboompitten
  • 2 el maizena
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 el magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 3 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • peper 
  • handje amandelschilfers
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C
  • Was en droog de courgettes en rasp ze. Snijd de kruiden fijn
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
  • Roer in een grote pot de maizena, eieren, yoghurt, olijfolie, kerriepoeder en het bakpoeder tot een papje
  • Schep de courgettes, de tuinkruiden en de pijnboompitten door het deeg, breng op smaak met peper
  • Schep het deeg in een ingevette bakvorm, strooi er de amandelschilfers erop
  • Bak de cake 40 min in de oven