courgette met puree en kruimellaagje
Ingrediënten (4 pers)
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes met kruiden (basilicum)
- 1tl oregano
- 500g courgettes
- 400g gekookte aardappelen
- 150g feta
- 1 tl paprikapoeder
- 2 volkoren geroosterde boterhammen
- 1 el hazelnoten
- 100 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Bereiding
- Warm de oven voor op 200°C
- Pers de knoflook boven de tomatenblokjes uit en voeg de oregano en peper toe
- Maak de courgettes schoon, snijd de courgettes in plakjes
- Hak de feta in grove kruimels en meng er de paprikapoeder door
- Maal het brood en meng met grof gesneden hazelnoten en meng met de feta
- Doe de courgette en tomaten in een ovenschaal
- Maak met de gekookte aardappelen en melk puree, kruid met peper en nootmuskaat
- Doe op de groenten een laag puree
- Werk af met het kruimelmengsel
- Verwarm 20 minuten in de oven tot een lichtbruin kleur
“Tasty tip”
Extra kruiden geven extra smaak!
Diëtiste Debie Eva