courgette met puree en kruimellaagje

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 teentje knoflook⁠
  • 1 blik tomatenblokjes met kruiden (basilicum)⁠
  • 1tl oregano⁠
  • 500g courgettes⁠
  • 400g gekookte aardappelen⁠
  • 150g feta⁠
  • 1 tl paprikapoeder⁠
  • 2 volkoren geroosterde boterhammen⁠
  • 1 el hazelnoten⁠
  • 100 ml halfvolle melk⁠
  • peper, nootmuskaat⁠

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200°C⁠
  • Pers de knoflook boven de tomatenblokjes uit en voeg de oregano en peper toe⁠
  • Maak de courgettes schoon, snijd de courgettes in plakjes⁠
  • Hak de feta in grove kruimels en meng er de paprikapoeder door⁠
  • Maal het brood en meng met grof gesneden hazelnoten en meng met de feta⁠
  • Doe de courgette en tomaten in een ovenschaal⁠
  • Maak met de gekookte aardappelen en melk puree, kruid met peper en nootmuskaat⁠
  • Doe op de groenten een laag puree⁠
  • Werk af met het kruimelmengsel⁠
  • Verwarm 20 minuten in de oven tot een lichtbruin kleur⁠

“Tasty tip”

Extra kruiden geven extra smaak!
Diëtiste Debie Eva